Bak kort het spek uit en haal het uit de pan.
Bak de kip in het spekvet met eventueel wat extra boter.
Snij de sjalotjes in stukjes en doe die erbij.
Voeg de wijn, laurierbladen, knoflook, peper en zout bij de kip.
Even laten sudderen en daarna de zilveruitjes erbij.
Laat het gerecht met het deksel op de pan 35 minuten garen.
Bak de gesneden champignons en doe ze bij kip.
Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm.
Schep de zure room en het spek door de saus. Laat het echter niet meer koken, anders gaat het schiften.
Plaats de kip in de saus en serveer het gerecht warm.
mouzo (20-12-2008 21:52):
dit gerecht is echt heerlijk en niet alleen met kip
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |